Korisni savjeti

PVC stolarija - estetika i postojanost

PVC stolarija uvelike utiče na arhitektonsku sliku nekog objekta; ona je izraz individualnosti i životnog stila. No, osim estetike - moderan, suvremen prozor mora udovaljavati i ostalim zahtjevima kao što su: fleksibilnost kod izbora boja i oblika, jednostavno održavanje, toplinska i zvučna izolacija, protuprovalna zaštita i provjetravanje. U tom pogledu prozori od PVC-a ispunjavaju sve navedene zahtjeve.

Savršena završna obrada Alu bravarije

Od ostalih prednosti svakako treba naglasiti skriveni okov od inox dijelova, debljinu stijenki profila, te spajanje uglova po principu hladnog varenja.Za vas smo razvili više serija prozorskih sistema različitih dubina ugradnje, savršene izrade i dizajna koji se mogu primijeniti u različitim stilovima gradnje.

Toplotna izolacija Alu i PVC bravarije

Posljednjih se godina veliki značaj pridaje toplinskoj izolaciji i uštedi energije te su upravo zbog toga prozori od PVC-a najinteresantniji i najzastupljeniji. Ugradnjom niskoenergete PVC stolarije sa odgovarajućim staklom garantovane su Vam znatne uštede energije !

Nekada najveći nedostatak loše toplinske izolacije ALU bravarija od sad je prošlost. Nova generacija ALU stolarije - prozorski sistemi s mnogobrojnim tehnološkim inovacijama postiže izvrsna svojstva. Tako npr. ALU bravarijaima koeficijent prolaska topline kroz profil Uf=1,4W/m2K što se može mjeriti sa PVC 5-komornim profilima te je prikladna za ugradnju u niskoenergetske objekte.

Toplinska izolacija prozora iznimno je značajna jer se velik dio energije iz prostorije gubi preko prozora. Osnovni parametri koji utječu na dobru izolaciju prozora su profili(okvir i krilo) i staklo. Toplinska izolacija prozora prikazuje se "Uw" vrijednošću.
Što je ta vrijednost manja to su gubici energije kroz prozor niži, odnosno toplinska izolacija prozora je bolja. Ugradnjom niskoenergetskih prozora zajamčene su Vam znatne uštede energije.

Zvučna izolacija

Zvučna izolacija mjeri se u decibelima (dB). Što je ta vrijednost veća, to je zvučna izolacija bolja. Što se tiče zvučne izolacije prozora, tu najveću ulogu preuzima debljina stakla. Izolacijsko staklo 4/16/4 koje se standardno ugrađuje u stolariju ima zvučnu izolaciju 33db. To znači da ono smanjuje vanjsku buku od npr. 70db na 37db što u principu odgovara tome da se kroz zatvoren prozor sa takvim staklom ne čuju automobili sa jako prometne ulice. Ukoliko su potrebni zahtjevi za dodatnom zvučnom izolacijom u mogućnosti smo ponuditi i takva stakla.

Sigurnost i fleksibilnost

RAPEX prozori standardno su opremljeni okovom sa višestrukim tačkama zatvaranja i protuprovalnim prozorskim kvakama. Za potpunu sigurnost možemo Vam ponuditi, protuprovalni okov do nivoa WK2, profile sa srednjom brtvom i sigurnosna kaljena ili laminirana stakla.

Prozori i vrata uvelike utiču na arhitektonsku sliku nekog objekta; oni su izraz individualnosti i životnog stila. Moderan, suvremen prozor osim dobrih izolacijskih svojstava, mora udovaljavati zahtjevima kao što su: fleksibilnost kod izbora boja i oblika, jednostavno održavanje, protuprovalna zaštita i provjetravanje.