Fasade

Ovaj proizvod je idealan za primjenu u modernoj arhitekturi. Kombinacija aluminijuma i stakla predstavlja idealan sklad ovih materijala koji ce vašem obkektu dati potpuno unnikatan izgled i ljepotu. Fasade i pored estetike imaju i veoma dobre termičke karatkeristike kao i izolacione karakteristike protiv buke zahvaljujući prirodnim osobina koje alumijum i staklo posjeduju. Nadalje, velike staklene površine kod fasada su izvanredan način za osvetljavanje prostora prirodnom svjetlošću, te se stoga mogu primijeniti na objektima različitih namjena.

Fasade se sa Tehničko-konstruktivna aspekta dijela na :

POLUSTRUKTURALNA FASADA (M3)

Karakteristična je po 16 mm razmaku izmedju ramova i aluminijski ram je vidljiv. Precizno definisana struktura omogućava sistemu da se prilagodi potencijalnim deformacijama objekta uslijed zemljotresa,oscilacija,toplotne dilatacije,bez sopstvenog narušavanja. Širok spektar profila obezbjedjuje odličnu primjenu na svakoj strukturi,ujedno omogućavajuci stvaranje zaobljenih i udubljenih povrsina od 90o - 175o

 

STRUKTURALNA FASADA (M4)

Sistem M4 koristi iste profile kao i M3 polu-strukturalna. Glavna razlika serije je nevidljiv aluminijum sa spoljne strane,što ističe ujednačenost staklene površine.

Dominantnost stakla bez vidljivog aluminijuma prati trendove moderne arhitekture i odaje maksimalnu estetsku ljepotu.

 

KLASIČNA FASADA (M6)

Ovo je fasada kod koje su stubovi i prečke vidljive. Unaprijedjena fasadna serija predstavljena poslije M1 I M2 uz tri razlicite pojedinosti:
a) Bolja izolacija
b) Akcenat na jedinstvenoj izradi
c) Idealan sistem za drenažu

Širok spektar kapica i vertikala doprinosi raznolikosti fasada,kao što su dekorativni aluminijum ili poklopni profili od nerdjajuceg čelika. Nije mu potrebna dodatna mehanička podkonstrukcija za ugradnju. Širok spektar primjena, počev od jednostavnih ravnih do složenh i, kao i nagibnih ili krovnih atrijum konstrukcija.